Nedan hittar du en lista på vanliga frågor och svar om avgifter när du är utomlands. Om du inte hittar din fråga i listan nedan, vänligen kontakta vår kundtjänst.

Tillkommer det några roamingavgifter när jag reser utomlands?

Utgående samtal kommer att debiteras enligt fastställda priser beroende på vilket land och nätverk samtalet görs från och till.

Hur mycket kostar roaming?

För att få reda på samtalskostnaden till en specifik destination när du är utanför Sverige behöver du bara knappa in *107* följt av mottagarens nummer, avsluta med # och tryck på ring-knappen/grön lur. Minutpriset från din aktuella position kommer automatiskt att visas på mobilskärmen.

Hur registrerar jag mig för roaming?

Detta görs automatiskt när du använder ett SIM-kort från Vectone Mobile. Servicen är inte tillgänglig för kunder hos andra nätverk.

Behöver jag ringa ett accessnummer för att kunna ringa utomlands?

Nej, du ringer direkt till det nummer du vill nå, inget krångel.

Hur använder jag roamingtjänster när jag är utomlands?

1. Sätt på mobilen
  2.  Lokalisera menyn 'Vectone Tjänster' och kicka på 'Välj Roamingmetod'. Vänligen notera att utformningen av denna meny kan skilja från mobil till mobil (t.ex. menyn 'Vectone Tjänster' kan hittas i 'SIM Inställningar', men i andra mobiler kan ha 'Vectone Tjänster' i sin huvudmeny).
  3. När du har valt 'Roaming' har du tterligare två val: 'Automatisk' eller 'Manuell'. Vi rekommenderar att du väljer 'Manuell'.
  4.  I 'Välj Plats' välj 'Utomlands' och lämna menyn. Du kan nu använda Vecone Mobiles roaming. Tjänsten aktiveras inom 20-40 sekunder. När du väl har signal kan du använda roamingen.

Notis: Om du vill använda Vectone Mobile när du återvänder till Sverige (efter du använt roaming utomlands), måste du gå genom ovanstående procedur igen och åter välja 'Sverige' i menyn 'Välj Plats'. Du får signal inom 20-40 sekunder.

Vad är skillnaden mellan vanlig Roaming och Smart Roaming?

När du endast använder din telefon för att ringa och SMSa när du reser utomlands kallas detta för vanlig Roaming. Smart Roaming är en ny innovativ funktion från Vectone Mobile. Det innebär att du kan ringa utgående samtal när du reser utomlands, genom att slå en kod på din telefon (USSID meddelande). För att se hur Smart Roaming fungerar vänligen besök vår sida för smart roaming.

Vad är fördelarna med att använda Smart Roaming istället för vanlig Roaming?

Smart Roaming har två väsentliga fördelar:

1.    Det är mycket billigare att ringa utgående samtal med Smart Roaming, jämfört med vanlig roaming.
2.    Smart Roaming är tillgängligt i alla destinationer. Även i de länder där du inte kan kan ringa utgående samtal när du använder vanlig Roaming.

Var kan jag använda Smart Roaming?

Du kan använda Smart Roaming nästan varsomhelst i världen. Allt du behöver är att se till att din mobiltelefon är rätt inställd för roaming och att du är ansluten till ett lokalt mobilt nätverk.

Behöver jag fixa inställningarna i telefonen varje gång jag reser?

Ja. Det är bättre att du säkerställer att du har rätt inställningar på din mobil när du reser utomlands.

Är inställningarna på min telefon samma för vanlig Roaming och Smart Roaming?

Ja, inställningarna är identiska för vilken roamingmetod du än väljer.